Nieuwsbrief “Digitale ambassadeur in de Wijk” (nov)

In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van alles wat er gebeurd is in november en wat er gaat komen.

De onderwerpen:

  1. In het nieuws
  2. Campagne: “Let op bij het online kopen van december cadeaus!”
  3. (Nieuwe) Adviezen
  4. Wat hebben de digitale ambassadeurs gedaan in de Wijk..?

Opgesteld door:
Dhr. O. van Beusekom
Dhr. V.Toms

1. In het nieuws

2. Campagne: “Let op bij het online kopen van december cadeaus!”

Decemberaankopen? Check vooraf om internetoplichting te voorkomen!

Terwijl consumenten naar de beste deals zoeken, gebruiken oplichters de feestdagen om nietsvermoedende slachtoffers op te lichten. Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is? Het artikel helpt je om echt van nep te onderscheiden.
Lees hier meer over..

Zie voor meer tips / adviezen: https://www.digitaalveiligindewijk.nl/ – Campagnes / Activiteiten

3. (Nieuwe) Adviezen

  • Zo voorkom je dat je bankrekening geplunderd wordt door criminelen! Hoewel het belletje of bericht van de bank levensecht kan lijken, kun je vaak voorkomen dat je slachtoffer wordt. Hier lees je hoe je te wapenen oplichting!
  • HackShield– HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Game |  HackShield Future Cyber Heroes (joinhackshield.com)

Zie voor overige adviezen: https://www.digitaalveiligindewijk.nl/

4. Wat hebben de digitale ambassadeurs gedaan in de Wijk

Benoordenhout

Tijdens de eerste bijeenkomst van de groep Benoordenhout is gesproken over welk onderwerp de aandacht krijgt de komende tijd. Ze gaan zich richten op phishing.

Met hulp van de andere ambassadeurs in de wijk Benoordenhout is een artikel geschreven voor het wijkblad. Deze ligt nu bij de redactie om geplaatst te worden.

Ook zijn er plannen om op een markt te gaan staan.

Loosduinen

In Loosduinen is men verder gegaan met meer naamsbekendheid te creëren. Posters zijn opgehangen en flyers zijn neergelegd. Ook zijn ze in de Posthoorn vermeld!

Vruchtenbuurt

Ook in de Vruchtenbuur is gestart met meer naamsbekendheid te creëren door posters op te hangen bij diverse winkeliers inclusief flyers. Verder is de poster en flyer neergelegd bij enkele verzorgingstehuizen inclusief de folder “Senioren en veiligheid”. Een aanrader!

Voor het volgende wijkblad is door een digitale ambassadeur alvast een artikel geschreven over “Webshopfraude“.

Wateringse Veld

RTVDiscus vroeg of het mogelijk was om ambassadeurs te interviewen. Zij vroegen expliciet naar ambassadeurs uit Wateringse Veld en de beide ditigale ambassadeurs zijn bereid tot het interview.

De opnames zijn inmiddels geweest en…de uitzending is halverwege December gepland! Ook hebben de beide digitale ambassadeurs weer diverse keren een stand georganiseerd in de wijk en bij het repaircafé.


Uitgelicht: artikel “Money Mules”